Web Analytics Made Easy - Statcounter

ده عضو موسسه خیریه مین روبی در حمله استان "بغلان" افغانستان کشته شدند.

به گزارش عصرایران به نقل از نیویورک تایمز، دولت افغانستان طالبان را مسئول حمله روز گذشته به اعضای موسسه خیریه بریتانیایی- آمریکایی "هالو تراست" (HALO Trust) خواند. گروه طالبان پذیرش هر گونه مسئولیتی در باره این حمله را انکار و آن را محکوم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات افغان روز چهارشنبه اعلام کردند که در حمله مسلحانه به کارمندان موسسه خیریه بریتانیایی- آمریکایی 10 نفر کشته و 16 نفر دیگر زخمی شدند. اعضای این موسسه خیریه از ده‌ها سال قبل به پاکسازی مین‌های موجود در افغانستان می‌پرداختند.

یکی از اعضای موسسه خیریه بریتانیایی- آمریکایی "هالو تراست" (HALO Trust) در حال بررسی منطقه‌ای نزدیک کابل در سال 2017/ ده نفر از اعضای این موسسه در حمله دیروز به ولایت "بغلان" کشته شدند/ عکس: آسوشیتدپرس

"طارق آرین" سخنگوی وزارت امور داخله (کشور) افغانستان طالبان را مسئول حمله به کارمندان موسسه خیریه مین روبی بریتانیایی- آمریکایی "هالو تراست" ولایت "بغلان" در شمال شرقی افغانستان خواند.

وی افزود قربانیان این حمله شهروندان افغانستان بودند و زخمی‌ها به بیمارستان منتقل شدند.

"ذبیح الله مجاهد" سخنگوی طالبان هرگونه دخالت در این حمله را انکار کرد و گفت منطقه‌ای که این حمله "وحشتناک" در آن صورت گرفته تحت کنترل گروه آنها نبوده است.

او در حساب کاربری توئیتر خود اعلام کرد: "ما حمله به افراد بی دفاع را محکوم می‌کنیم و آن را وحشیانه می‌دانیم".

او در پست توییتری خود نوشت: ما با سازمان‌های مردم نهاد و غیر انتفاعی "NGO" روابط عادی داریم و مجاهدین ما هرگز چنین اقدام وحشیانه‌ای را انجام نمی‌‌دهند.

سخنگوی طالبان در دوحه قطر هم گفت این اقدام کار داعش است.

"هالو تراست" در روز چهارشنبه در بیانیه‌ای گفت که "یک گروه مسلح" ناشناس در ساعت 21:50 روز سه شنبه وارد کمپ مین روبی آنها شده است. آنها به سوی 110 مرد از جامعه بومی که در نزدیکی زمین‌های مین کاری شده کار می‌کردند تیراندازی کردند.

 در این بیانیه آمده است: ما حمله به کارکنان خود که برای نجات جان انسان‌ها کارهای بشردوستانه انجام می‌دادند را به شدت محکوم می‌کنیم.

"طلوع نیوز" یک شبکه خبری در افغانستان تصاویری را در توییتر منتشر کرد و افزود که افراد آسیب دیده در این حمله با برانکارد به بیمارستان عمومی "پل خمری" در 225  کیلومتری شمال کابل منتقل شده اند.

"رامیز آلاکباروف" معاون نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در افغانستان خواستار تحقیق و بررسی در این باره شد و این حمله را "فجیع" خواند.

وی در بیانیه‌ای گفت: "هدف گرفتن سازمانی که برای پاک کردن مین‌های زمینی، مواد منفجره و بهبود زندگی مردم آسیب پذیر تلاش می‌کنند، نفرت انگیز است".

 ولایت بغلان یکی از جاهایی است که طالبان در هفته های گذشته به چند مرکز فرماندهی پلیس آن حمله کرده و کنترل برخی از مناطق آن را به دیت گرفتند.

حمله اواخر ماه "می" (اواسط خرداد) طالبان به مراکز پلیس و فرماندهی بغلان باعث کشته شدن 8 نیروی زمینی ارتش و زخمی شدن 10 نفر دیگر در این استان شد.

حملات طالبان همزمان با خروج هر چه بیشتر نیروهای آمریکا و متحدان وی در ناتو پیشرفت کرده و افزایش یافته است. پیش بینی می‌شود بیشتر نیروهای آمریکایی و ناتو تا اواسط جولای این کشور را ترک کنند.

مقامات دولت بایدن که اشتیاق زیادی برای جلوگیری از سقوط شهرهای افغانستان و انتقال قدرت دراین شهرها به طالبان دارند در حال بررسی این ایده هستند که آیا باید با هواپیماهای جنگی آمریکایی از نیروهای افغان پشتیبانی هوایی کنند یا راه دیگری را برگزینند.

عبور  دایانا عروس سابق ملکه بریتانیا از مسیر پاکسازی شده مین در کشور آفریقایی آنگولا در سال 1997

در سال 2019  شاهزاده "هری" فرزند وی در همین منطقه جهان این حرکت را تکرار کرد/ عکس: خبرگزاری فرانسه

"زَلمِی خلیل‌زاد" نمایندهٔ ویژهٔ ایالات متحده در امور صلح افغانستان در روز سه شنبه به سفر 4 روزه خود در کابل پایان داد. او که یک دیپلمات آمریکایی افغان تبار است روند پیش توافق مذاکرات صلح دولت ترامپ با طالبان در فوریه 2020 را رهبری و جدول زمانی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را تعین کرد.

 سفارت آمریکا در کابل در بیانیه‌ روز چهارشنبه خود گفت که رهبران آمریکایی با همتایان افغان خود در این شهر دیدار و "بر سر حفظ وحدت سیاسی و ضرورت آن در دوره انتقالی توافق کردند".

موسسه خیریه "هالو تراست" یک موسسه خیریه بریتانیایی- آمریکا یی است که برای اولین بار در واشنگتن آمریکا احداث و فعال شد. این  موسسه کار خود را از سال 1988 در افغانستان آغاز کرد.

تیم‌های میدانی این موسسه به پاکسازی مین‌ها، خنثی سازی مهمات، بمب‌ها و گلوله‌های منفجر نشده می‌پردازند تجهیزات و اسلحه‌های ایمن را بازسازی می‌کنند. این گروه در 26 کشور دیگر مانند عراق فعال است. کار "هالو تراست" در عراق از سال 2018 آغاز شده است.

برنامه هالو تراست در افغانستان ماه‌ها قبل از خروج ارتش اتحاد جماهیر شوروی در سال 1989 آغاز شد. این موسسه خیریه در حال حاضر بیش از 2600 عضو بومی و منطقه‌ای در افغانستان دارد که یکی از بزرگترین تیم‌های عملیات مین روبی در جهان به شمار می‌آید.

 هالو تراست در وبسایتش نوشته که در 30 سال گذشته با دولت افغانستان همکاری کرده و در این زمان بیش از 80 درصد از مین‌های ثبت شده در میادین جنگی افغانستان را خنثی و از آنها منطقه‌ای ایمن ساخته است.

 این گروه اعلام کرده که هنوز منطقه‌ای به بزرگی "شیکاگو"ی آمریکا در افغانستان نیاز به پاکسازی کامل دارد.

"دایانا" عروس سابق ملکه بریتانیا، مادر شاهزده ویلیام و هری در سال  1997 و کمی قبل از مرگش به کار موسسه "هالو تراست" توجه نشان داد. او در زمان داغ شدن یکی از شدیدترین درگیری‌های جنگ سرد با پوششی همراه با نام موسسه "هالو" در کشور آفریقایی آنگولا از میان مسیر پاکسازی شده میدان مین عبور کرد تا خطر مین‌ها در جهان را برجسته سازد.  

شاهزاده هری کوچکترین پسر دایانا در سال 2019 با همسرش مگان و پسرش هری به آنگولا رفت و با لباسی شبیه لباس مادرش قدم بر جای قدم‌های مادر نهاد . در زمان سفر هری به آنگولا موسسه خیریه هالو اعلام کرد که پس از سفر شاهزاده دایانا بیش از 100 هزار مین در آنگولا را پاکسازی کرده است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: منطقه ای مین روبی مین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۷۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!

به گزارش خبرآنلاین روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود نوشت: رواداری برای دولت‌ها یک راهبرد مفید و موثر برای دست‌یابی به موقعیت در سیاست‌های داخلی و خارجی است. اِعمال این راهبرد در زمینه سیاست داخلی هر قدر بیشتر باشد بهتر است ولی در مورد سیاست خارجی اگر مرز مشخصی رعایت نشود، قطعاً زیان‌های فراوانی به همراه خواهد داشت.

از حکمرانان یک نظام سیاسی دینی همچون نظام جمهوری اسلامی انتظار اینست که حداکثر رواداری را در سیاست داخلی اِعمال کنند و به این فرموده پیامبر خدا صلی‌الله علیه وآله پای‌بندی نشان دهند که اگر حاکم در عفو اشتباه کند بهتر است از اینکه در عقوبت کردن گرفتار خطا شود. «...فان الامام لان یخطئ فی العفو خیر له من ان یخطئ فی العقوبه». متاسفانه سیاست داخلی ما بر این توصیه رسول‌الله مبتنی نیست و بعضی از حکمرانان ما تصورشان اینست که با سختگیری و فشار حداکثری در کیفر دادن می‌توانند مردم را به مسیری که می‌خواهند سوق دهند. عجیب است که علیرغم تجربیات متعدد و مستمری که در زمینه کارآمد نبودن سیاست زور و فشار وجود دارد، این دسته از حکمرانان همواره بر استمرار این سیاست شکست‌خورده اصرار می‌ورزند.

عجیب‌تر اینکه همین حضرات که اِعمال فشار حداکثری در سیاست داخلی را می‌پسندند، در زمینه سیاست خارجی به ویژه درباره بعضی کشورها که خطرناک بودنشان برای منطقه و آینده منافع ملی ایران اظهر من‌الشمس است، به رواداری کامل و بدون قید و شرط معتقدند! با اینکه طبق ضرب‌المثل معروف «مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد» حکمرانان ما باید از کسانی که بدترین سابقه تروریستی، تکفیری، بدعهدی و پای‌بند نبودن به قوانین و مقررات بین‌المللی را دارند برحذر باشند، آنها را به راحتی تحمل می‌کنند، تخلفاتشان را نادیده می‌گیرند و امتیازات زیادی در اختیارشان قرار می‌دهند.

امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت خودخوانده طالبان که از سران بدسابقه این گروه تروریستی تکفیری است، اخیراً ضمن انکار حضور داعش در افغانستان گفته است این گروه تحت حمایت سه کشور منطقه قرار دارد و این سه کشور داعش را حمایت می‌کنند و باعث ناامنی منطقه شده‌اند. هرچند امیرخان اسمی از این سه کشور نیاورده ولی آشنایان با تفکر او گفته‌اند منظورش سه کشور تاجیکستان، ایران و پاکستان هستند که طبق ادعای این طالب متوهم، اولی نیروی انسانی داعش را تامین می‌کند، دومی راه عبور را برایشان باز می‌گذارد و سومی بودجه و مراکز برنامه‌ریزی آنها را برعهده دارد.

جالب است که دولتمردان تاجیک و پاکستانی همواره از وجود گروه‌های متعدد تروریستی ازجمله داعش در افغانستان تحت حاکمیت طالبان خبر می‌دهند و این کشور را کانون ناامنی می‌دانند. از طرف دیگر، هر وقت قتل و غارت و جنایتی در افغانستان اتفاق می‌افتد حکومت خودخوانده طالبان آن را به گردن داعش می‌اندازد در حالی که همه می‌دانند طالبان با داعش تقسیم کار کرده و جنایت‌های خود را به گردن داعش می‌اندازد و داعش هم که با طالبان همدست است، این تقسیم کار را پذیرفته و جنایات را گردن می‌گیرد. با اینکه این واقعیت کاملاً قطعی و روشن است، امیرخان متقی با وقاحت تمام ادعا می‌کند داعش در افغانستان حضور ندارد و این سه کشور حامیان داعش هستند.

پاکستان و تاجیکستان در حال تسویه ‌حساب با طالبان هستند و آنچه مایه تاسف است اینست که ایران هنوز به سیاست مدارا با این گروه تروریستی تکفیری ادامه می‌دهد و این گروه علیرغم بدعهدی‌ها و تخلفاتی که از قوانین بین‌المللی دارد دائماً از ایران امتیاز می‌گیرد. در نزدیک سه سالی که طالبان بر افغانستان سلطه دارد هنوز حاضر نشده حقابه ایران از هیرمند را بدهد و اخیراً که سرریز سیل به سیستان رسید، طالبان آن را به عنوان حقابه ایران جا زد! امتیازات سیاسی و تجاری زیادی نیز از ایران می‌گیرد و مهم‌تر اینکه خطر ناامنی در ایران به دلیل ورود عناصر وابسته به طالبان هر روز افزایش می‌یابد ولی حکمرانان ما به هشدارها اعتنا نمی‌کنند. حالا که امیرخان هم ایران را به همکاری با داعش متهم کرده آیا باز هم سیاست مدارا با طالبان جایز است؟ خط قرمز کجاست؟

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901685

دیگر خبرها

  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • کشته و زخمی شدن ۱۵۴ نفر در حملات داعش در افغانستان
  • حملات داعش در افغانستان بیش از ۱۵۰ کشته و زخمی برجای گذاشته است
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • طالبان خواستار افزایش همکاری‌های تجاری با ازبکستان شد
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را پذیرفت
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند